Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - مهدی بیک؛ مسیر پر فراز و نشیب مناسبات ارتباطی دولت دوازدهم و مجلس یازدهم در خصوص طرح های اقتصادی و معیشتی، ابعاد و زوایای نمایان تری پیدا می‌کند. بعد از مشکلاتی که ابلاغ شیوه نامه اجرایی فولاد توسط دولت و تلاقی آن با طرح ساماندهی زنجیره فولاد مجلس ایجاد کرد، مساله تعیین قیمت و ساماندهی بازار خودرو، چالش و تضاد دیگری است که این روزها باعث بروز دیدگاه های متفاوت میان دوطرف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت معتقد است، مساله تعیین قیمت خودرو باید به بازار آزاد سپرده شود و منابع برآمده از آزادسازی قیمت‌ها باید در اختیار خودروسازان قرار بگیرد.  به باور نمایندگان، فرایند قیمت گذاری خودرو باید به محیط های رقابتی مانند بازار سرمایه سپرده شود. ضمن اینکه به اعتقاد نمایندگان، منابع آزادسازی نیز باید برای بهبود طرح های توسعه حمل و نقل عمومی به کار گرفته شود. اما در بطن این تفاوت دیدگاه‌ها، نقاط مشترکی نیز میان دو طرف وجود دارد و آن اینکه روند فعلی و نظام دو نرخی در قیمت خودرو، نیازمند بازنگری عاجل است.نقطه اشتراکی که برخی تحلیلگران معتقدند می‌تواند سنگ بنای تعاملات آینده دولت و مجلس، برای ساماندهی بازار خودروی کشور را شکل دهد.

در همین خصوص، روح الله ایزدخواه، نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به مشکلات بازار خودرو گفت:  برای ساماندهی بازار خودرو و جلوگیری از تقاضاهای کاذب و سوداگرانه، راهی جز واقعی کردن قیمت‌ها وجود ندارد. اما دو بحث در این میان مطرح است. نخست اینکه، چنانچه بر اساس روش دولت، اقدام به آزادسازی قیمت ها شود و تعیین نرخ به بازار سپرده شود، خودرو باز هم گران تر خواهد شد و فشار افزون‌تری به مصرف کننده واقعی وارد می شود. همچنین این تصمیم جدا از تبعات اقتصادی، باعث بروز تکانه‌های اجتماعی و اعتراضات عمومی نیز خواهد شد. 

ایزدخواه با اشاره به تبعاتی که بحث آزادسازی قیمت خودرو ممکن است ایجاد کند، گفت: بحث بعدی آن است که ببینیم، آیا توقع خودروسازان برای دریافت مبالغی بیشتر از قیمت تمام شده، مطالبه معقولی است یا نه؟ ایده خودرویی دولت به این ابهامات پاسخ نمی‌دهد. وقتی از مسئولان ارشد دولت می پرسیم، آیا تبعات اقتصادی و اجتماعی، بحث آزادسازی خودرو را می پذیرید؟ پاسخی نمی‌دهند و سکوت می کنند. اینکه یک شبه اقدام به آزادسازی قیمت خودرو شود، تصمیمی از جنس گران کردن ناگهانی بنزین در آبان 98 است و در زندگی معیشتی مردم اثر مستقیم دارد. بنابراین ممکن است با واکنش های اجتماعی گسترده مواجه شود. از سوی دیگر معنی ندارد که تمام سود افزایش قیمت خودرو در اختیار خودروساز قرار بگیرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ضمن تشریح طرح مجلس برای ساماندهی بازار خودرو گفت: در طرح کمیسیون صنایع و معادن مجلس، برای ساماندهی بازار خودرو به این ابهامات پاسخ داده می شود. یعنی در وهله نخست، اقدامی برای گران کردن خودرو صورت نمی‌گیرد و تکانه ای در بازار ایجاد نمی‌شود. در واقع قیمت تمام شده خودرو را دولت یا سازمان حمایت و...تعیین می کنند، بعد خودرو راهی بورس می شود و در نهایت با هر نرخی که متقاضی و خریدار تعیین کرد به فروش می رسد. در یک روند رقابتی، بازار مشخص می کند که قیمت خودرو باید حول و حوش چه عددی تعیین شود. در این فرایند حتی اگر قیمت خودرو بالا تعیین شد به این معنا نیست که دولت اقدام به گران کردن خودرو کرده است.

او در ادامه افزود: در این طرح همچنین نسبت به سهم خودروساز از افزایش قیمت‌ها  توجه ویژه‌ای شده است تا خودروساز از آشفتگی فضای اقتصاد، سواستفاده نکند و از جیب مصرف کنندگان سودهای غیرمتعارف کسب نکند. به عبارت روشن تر، خودروساز باید نهایتا قیمت تمام شده خودرو را به علاوه سود مصوب برداشت کند. اگر وضعیت اقتصاد متعادل نیست، به این معنا نیست که خودرو ساز با حداکثر قیمت ممکن خودرو را به فروش برساند و همه سود را هم به خود اختصاص دهد. 

نقاط اشتراک دولت و مجلس برای ساماندهی بازار خودرو

مجموعه این عوامل، اختلافات دولت و مجلس را در زمینه تعیین نرخ خودرو شکل می دهد. اما نقطه اشتراک مجلس و دولت هم پیرامون این مساله است که نظام چند  نرخی در قیمت خودرو و هر حوزه دیگری خسارت بار است . ممکن است عده ای در این میان از طریق سوداگری سود خوبی به جیب بزنند، اما عموم مردم و مصرف کنندگان با مشکلات فراوانی مواجه می شوند. یعنی هم دولت و هم مجلس معتقدند، قیمت دستوری که شورای رقابت تعیین می کند و با واقعیات هزینه‌های تمام شده خودرو همخوان نیست، عامل نابسامانی بازار خودرو است.

نماینده مردم تهران در ادامه یادآور شد:اختلاف اما از جایی آغاز می شود که دولت می گوید، تعیین قیمت خودرو باید به حاشیه بازار سپرده شود و مسئولیت تصمیماتش را نیزبه عهده نمی گیرد. ضمن اینکه حاضر به تعیین تکلیف تفاوت قیمت بازار آزاد و قیمت تمام شده خودرو نیست. در سوی مقابل، مجلس معتقد است که قیمت باید در بازار سرمایه تعیین شود، ضمن اینکه منابع مازاد برآمده از آزادسازی قیمت خودرو نیز باید تعیین تکلیف شود. چرا بورس؟ چون مکانیسمی شفاف تر و قابل اعتمادتر از بازار سرمایه وجود ندارد.

او افزود: البته، عرضه خودرو در بورس به صورتی باید برنامه ریزی شود که روند عرضه و تقاضا مدیریت شود. نباید اینگونه شود که هر فرد و جریانی که اراده کرد بتواند وارد بازار شود و در راستای رویکردهای سوداگرانه، خودرو بخرد. بدون تردید بعد از شفاف‌تر شدن روند معاملات، بخش قابل توجهی از تقاضاهای کاذب از چرخه داد و ستد خودرو خارج خواهند شد و بازار با توازن بیشتری پیش می رود.

ایزدخواه در پاسخ به این پرسش خبرنگار اقتصادآنلاین که آیا مجلس به نحوه ثبت نام‌های خرید خودرو تا قبل از تصویب و اجرای طرح ساماندهی بازار خودرو ورود خواهد کرد؟ گفت: در این بخش هم ابهامات زیادی وجود دارد. اساسا مشخص نیست، روند ثبت نام متقاضیان برای خرید خودرو از کارخانه، مبتنی بر چه مکانیسمی دنبال می شود. مجلس سوال های متعددی در این زمینه هم از وزیر صمت و هم از خودروسازان داشته است، اما هنوز به این مطالبات پاسخی داده نشده است. در آخرین مورد از شرکت های اصلی خودروساز درخواست شد تا لیست فروش خودروها طی یک سال گذشته را در اختیار اعضای کمیسیون قرار دهند که هنوز پاسخی داده نشده است. البته مجلس با استفاده از ابزارهای نظارتی تلاش خواهد کرد تا شفاف سازی لازم را در این زمینه انجام دهد.

پربیننده ترین ثبت‌نام مجدد از جاماندگان سهام عدالت به‌زودی آغاز می‌شود/ کلیشه‌های بودجه هر سال تکرار می‌شود تایید حکم اعمال مدرک تحصیلی دوم معلمان پیشنهاد مالیات ۵۰درصدی بر قیمت خودرو از کارخانه تا بازار/ آزادسازی قیمت به نام خودروسازان به کام دولت! شرایط اختصاصی و عمومی داوطلبان ریاست جمهوری اعلام شد دولت توزیع قیر رایگان را از بودجه ۱۴۰۰ حذف کرد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مهدی بیک خودرو فروش خودرو بازار خودرو خودروساز عرضه خودرو فروش ویژه خودرو مهدی بیک عرضه خودرو در بورس روح الله ایزدخواه برای ساماندهی بازار خودرو تمام شده خودرو آزادسازی قیمت قیمت تمام شده قیمت خودرو سپرده شود قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۰۰۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژ، دنا، سمند، شاهین، تارا و کوییک + جدول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو با افزایش یک میلیون تومانی به قیمت ۳۵۰ میلیون تومان و پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۲ نیز با افزایش یک میلیون تومانی به قیمت ۳۲۵ میلیون تومان به فروش می‌رود.

در این میان، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ در بازار ۲ میلیون تومان افزایش یافته و ۶۶۰ میلیون تومان قیمت خورده است. پژو ۲۰۷ دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ هم با افزایش ۲ میلیون تومانی، ۸۰۵ میلیون تومان به فروش رفت. اما پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۳ بدون تغییر، یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان به فروش رفت. پژو ۲۰۷ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۲ با افزایش ۲ میلیون تومانی، ۷۱۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. اما پژوپارس ELX-TU۵ مدل ۱۴۰۲ بدون تغییر، به قیمت ۸۳۵ میلیون تومان رسید. پژوپارس LX مدل ۱۴۰۲ اما با کاهش ۱۵ میلیون تومانی، ۸۵۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

بنا به این گزارش، تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳ در بازار با افزایش ۵ میلیون تومانی به قیمت ۹۷۵ میلیون تومان و تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۳ با افزایش ۵ میلیون تومانی، ۸۱۵ میلیون تومان قیمت خورده است.

گزارش‌ها از بازار خودرو نشان می‌دهد دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳، با افزایش ۵ میلیون تومانی یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان قیمت خورد. دناپلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۲ اما ۵ میلیون تومان افزایش قیمت داشته و یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

راناپلاس مدل ۱۴۰۳ در حدود ۶۴۵ میلیون تومان و راناپلاس مدل ۱۴۰۲ در بازار ۶۱۵ میلیون تومان به فروش رفت. همچنین ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۳ در بازار با افزایش ۲ میلیون تومانی ۴۴۰ میلیون تومان و ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۲ هم با افزایش ۲ میلیون تومانی ۴۱۰ میلیون تومان قیمت خورده است. اما سمند سورن پلاس EF۷ دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۳ در بازار با افزایش ۲ میلیون تومانی ۸۲۰ میلیون تومان فروخته شد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ هم ۸۵۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۲ در بازار به قیمت ۸۱۰ میلیون تومان رسیده است. همچنین کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ با افزایش ۲ میلیون تومانی به قیمت ۴۵۰ میلیون تومان به فروش رفت. کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۲ هم با افزایش ۲ میلیون تومانی به قیمت ۴۲۵ میلیون تومان رسید.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901872

دیگر خبرها

  • جهش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژ، دنا، سمند، شاهین، تارا و کوییک + جدول
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • بازار خودرو روی دور تند ارزانی افتاد
  • صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد | جدول قیمت ها
  • قطع سهمیه خودرویی «مادران» و «فرسوده‌ها»؟
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • روند خوب تولید؛ توقف فروش رسمی/خودروهای تولیدی کجا هستند؟
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول